Kalousku jsi jednička

Máme právo požadovat od politiků změnu svého chování?

Jedu autem, spěchám a vezu děti do školy a do školky. Najednou auto zastavuje na přechodu tak, že zablokuje dopravu a nechává vystoupit pasažéry a zcela se jeví, že všichni mají čas bez ohledu na kolonu, která se za nimi tvoří. Já, který jedu za nimi a hrozí mi, že přijedu pozdě do práce a děti dovezu pozdě do školy ťuknu jemně na trubku. Odpovědí mi byla ruka řidiče, který ukázal stejné gesto, kterým Topolánek dal najevo Kalouskovi, že je jednička.
Že bych byl také jednička? Nebo mi snad řidič chtěl dát najevo, že ho celá fronta nezajímá a zajet o dva metry dále k místu kde se dá zastavit, je pro něj zbytečné?
Někdy si na českých silnicích připadám jako v politice. Je potřeba se někde vtlačit, všichni ostatní jsou hloupí. Projevy agrese na každém rohu a hlavně dávat svému okolí najevo, že nám na něm nezáleží. Je lepší mít pořádný off-road, protože pak nejsem nucený tolik brát ohled na lidi kolem sebe. Chceme aby se politici chovali dobře? Vždyť jsou jedněmi z nás. Je jednoduché nadávat na politiky a pak dělat to samé mezi lidmi ve společnosti.
Tím, že jsou politici voleni z našeho středu, nemohu se divit, že se chovají jako zbytek populace. Nevím, zda je legitimní to po nich chtít. To, že žijí z peněz daňových poplatníků? Kolik je takových lidí? Kolik firem platí své zaměstnance z veřejných zakázek? Je možné oddělit ty, kdo žijí z veřejných peněz od ostatních? Mám nárok jako občan mít takové nároky na zvolené politiky?
Možná jo, ale bude to tehdy, kdy si více budeme dávat přednost na silnicích a budeme k sobě ohleduplnější. Pěkný den. :-)

Autor: Jan Vodák | středa 21.1.2009 8:15 | karma článku: 20,51 | přečteno: 1779x
  • Další články autora

Jan Vodák

Mnichov nebo Brusel?

25.9.2015 v 9:37 | Karma: 17,54

Jan Vodák

Ťok brojí proti pirátům silnic

24.9.2015 v 9:00 | Karma: 21,47

Jan Vodák

Pomáhat a chránit

14.9.2015 v 20:33 | Karma: 14,66

Jan Vodák

Střídavá péče není pro všechny

18.3.2011 v 9:55 | Karma: 11,74