Diskuse

Když vidím přepadenou ČT samopalníky, těžce mi dýchá

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Host8

14. 3. 2011 9:44
Ani totalitní režim se neodvážil

takto demonstrovat sílu. Výjimku tvoří přepadení televize v r. 1968 po vstupu varšavských vojsk. Ta asociace je příliš silná. To už mělo být dávnou minulostí.  A je jasné, že ti vojáci,co prováděli zásah, za to nemohou. Plnili rozkaz. Vládnoucí garnitura nezakrývá, že byla informována. Proč toto nezastavila? Přece není možné se vracet do kotelen a k samizdatu. Toto měla být doba dávno překonaná. A navíc v minulosti byl mnohokrát únik informací.

A ještě jedna věc - Kalousek  v podstatě informoval novináře, že sledují činnost médií. Pak si to uvědomil a spustil něco o mystifikaci.

Jsou to útoky na média? Je to počátek likvidace každého nesouhlasného postoje? Za vším hledej peníze. Nabízí se spekulace : Je to snaha zajistit miliardové přesuny do soukromých penzijních fondů za každou cenu? Jsou na MO další kostlivci ?Je to ty, ty ,ty na média, aby do ničeho zbytečně nešťourala? Smí se v této zemi ještě myslet či spekulovat? Vláda by měla rychle odpovědět.

0 0
možnosti

Astaroth

14. 3. 2011 9:46
Re: Ani totalitní režim se neodvážil

Je to tak, take jsem si myslel, ze to jsou zabery odnekud z Libye, ci ze se nekde v Jizni Americe opet odehrava v rezii nejakeho operetniho generala dalsi z rady pucu.

0 0
možnosti

Zdeněk Burian ml.

13. 3. 2011 10:39
Co vám těžce dýchá?

0 0
možnosti

petrik1960

13. 3. 2011 9:51
kdyby se vaše psychosomatické

dýchací potíže nezlepšily, zavolejte na můj skype, za tisíc korun s vámi budu tiše diskutovat co by pro "kolegu " neudělal.

0 0
možnosti

Jan Vodák

13. 3. 2011 10:28
Re: kdyby se vaše psychosomatické

Pane kolego, zkuste se zabývat příčinou a ne důsledky. :-)

0 0
možnosti

certik_bertik

13. 3. 2011 8:01
můžete

tu všichni jít skandovat před úřad vlády;-D;-D

0 0
možnosti

kladivo a srp, naroste ti hrb

13. 3. 2011 1:39
Docela Vás chápu

Pročetl jsem si diskuzi a myslím, že pan Cojanato vyjádřil problém pregnantně a realisticky. Je to smutné, ale je to tak.

Dobrý článek. Máte ode mě obligátní karmu.R^

Vaše pocity má více lidí.

0 0
možnosti

Stará kára

12. 3. 2011 21:02
Aha

Takže vždy musí přijít policie, legitimovat se a čekat, až ji někdo vpustí. A zahladí stopy!

Tak si nepočínali ani protikorupční komisaři EU, když šli kontrolovat ČEZ. 

Rychlost a neodvratnost je podmínkou.

Jsou dvě možnosti: buď bylo zabavení listin (jako důkazních prostředků) důvodné a pak ho bylo třeba provést tak, jak bylo provedeno. V opačném případě se ČT jistě ubrání.  A špínu může lít zas z jiného džberu.  Nebo si myslíte, že ČT je "spravedlivá" a jen ty "orgány činné v trestním řízení vše metou pod koberec"? Nemůže to být tak, že svými "kauzami" pro svoji sledovanost tyto orgány nesmyslně zatěžuje??  Samozřejmě: není sama, snaží se jen udržet krok.

Jste ukázkou moci médií:  Nevíte oč jde, ale víte, že zatracená vojenská policie té zatracené vlády zas něco udělala blbě. Říkali to v TV. (Vím, jsme to naučení: dříve platilo, co napsalo Rudé Právo.)

0 0
možnosti

Jan Vodák

13. 3. 2011 1:05
Re: Aha

Pane Stará káro, myslím si, že proto, aby to bylo v demokracii vyvážené, musí tu být moc médií. Přiznám se, že mám ten předpoklad, že se tu někdo příslušného média bojí. První den jít bez povolení soudce a dožadovat se materiálu na který nemám právo a pak, protožte jsem neuspěl, povolení soudce si zajistit a dát najevo, že takto se se mnou bavit nebudete. Nemyslím si, že všichni v ČT jsou čistí. Jsem si ale jist, že "tu někdo dělá dusno".  Jsem si jist, že získání důkazů v trestním řízení, šlo provést přiměřeněji civilnímu prostředí. Předpokládám, že sebevědomí vojáka neklesne s délkou hlavně jeho zbraně, případně tvarou střely a možnosti střílet v dávkách.

Bez určité moci médií bychom neotevřeli kauzy Pandur, Gripen nebo i jiné politické kauzy. A jestli vojenské zpravodajství je co k čemu, už i v ČT má svého člověka, který jim získává informace. Jestli ale vojáci chodí v pracovní době jen se samopalem, přilbou a brýlemi, asi toho moc nezjistí.

0 0
možnosti

čokrda

12. 3. 2011 19:48
Procitněme.

Razie v ČTOpět mediální hit,nyní obětní beránek- Česká televize. Napadají mě 2 otázky: 1. Měl redaktor u sebe dokumenty, které nenáleží jeho kompetenci? Pokud ano, tak byl zásah oprávněný.  Pokud ne, proč se neřekne veřejně, že se někdo snažil získat kompromitující materiály.  2. Byl důvod vstoupit do CT?  Pokud ano, tak když redaktor odmítl vydat požadované,  proč se divíme postupu. Byl by plně oprávněný a ne že uražený p. Janeček  vyhrožuje  vším a ostatní včetně vlády mu na to skočí.  Vyjádření p. Vondry považuji za poslední důkaz, aby byl odvolán jako nekompetentní osoba.  A ostatní pokakaní přitakávají také.  Srávající postup dosáhne toho, co je běžné u policie, že pokud může tak nezasahuje a nevyšetřuje, protože v mnoha případech je odsouzena  a její výsledky jsou zneváženy.  Takže páni z medií, můžete vše, zakazovat komukoliv "čmuchat" ve vašich činnostech a na druhé straně manipulovat s veřejností jakýmkoliv způsobem.  Gratuluji. Co na to říkáte kolegové občané?

0 0
možnosti

Kolokol

12. 3. 2011 16:48
Tak nedýchejte

Od včerejší události se těším který další a další bloger přijde se svojí troškou do mlýna. Prostě VP přišla pro nějaké dokumenty. Jestli byl způsob přiměřený je jiná věc. Pro mnohé však už armáda pomalu převzala moc a mimo jiné už obsadila televizi.

0 0
možnosti

Vosiczka

12. 3. 2011 17:28
Re: Tak nedýchejte

Také považuji za obvyklé a normální, že polda má kvér. Prostě policista(ať již státní a nebo vojenský) má zbraň a jestli je to pistole a nebo samopal, to už nehraje podstatnou roli. Kdyby do budovy ČT vjeli s tankem (pokud vůbec nějaký funkční máme), tak bych to pozdvižení chápal...

0 0
možnosti

nechci vyrusovat

12. 3. 2011 16:22
Doba se mění .............

Od dob, kdy televizi obsadili osobnosti jako Jan Ruml ve spacáku a další už jsme opět dál. Dnes si může redaktor ČT bez obav dovolit zveřejnit cokoliv a není za to absolutně zodpovědný. Když bude šikovný, stane se politikem a možná i novým ministrem vnitra....

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Jan Vodák

13. 3. 2011 1:09
Re: Doba se mění .............

... JO, jo, nejsem si jist, kolik toho pan ministr odvysílal ve veřejnoprávním médiu. Být v české televizi je určitě dobrý marketingový tah.

0 0
možnosti

cojanato

12. 3. 2011 16:04
Ani se Vam nedivim

Obavy jsou opravnene. Vsechno jsou to rizene provokace, neomluvitelna demonstrace sily a pokusy o zastrasovani.

Dalsi dukaz necistych, zakulisnich praktik, prorustani korupce a mafianstvi do nejvyssich politickych pater a bezpecnostnich slozek statu.

Nebezpecnost situace narusta a lide proti tomu za celych 21 let nedelali prakticky vubec nic. Jde z toho az hruza. Nasi potomci nam budou mit co vycitat. Pravem.

0 0
možnosti